Ak PARTİ MİLAS İLÇE YÖNETİMDEN BİRLİĞİMİZE ZİYARET


  • Mayıs 3, 2013

Üyelerimizin sorunlarının ele alındığı ziyaret sırasında, Koru Köyü Büyükbeylik mevkiinde yer alan arsa ve binaların yeniden üyelerimize tahsis edilmesi konusu görüşüldü. 

Ak Parti Milas İlçe Başkanı Bülent Demir, bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Başkanımız Ali İhsan Gezgin’i makamında ziyaret ederek, yeni hizmet binamızın hayırlı olması dileğinde bulundular. Birlik Başkan Yardımcımız Nurettin Pinar ve Birlik Müdürümüz Soner Güney’in de hazır bulunduğu ziyaret sırasında Başkan Demir ve beraberinde bulunan parti yönetim kurulu üyelerine, üreticilerin sorunlarını aktaran Birlik Başkanımız Gezgin, “Şu anda üreticilerimizin gündeminde Koru Köyü Büyükbeylik mevkiinde yer alan arsa ve binalar var. Daha önce Devlet Merası olarak kullanılan arazi, süt üreticileri için Süt Toplama Merkezi ve Mandıra kurulması amacıyla Muğla Valiliği İl İdare kurulunun almış olduğu kararla yola terkleri yapıldıktan sonra 1997 yılında arsa vasfını aldı. Üreticilerden kesilen paralarla arsa üzerine binalar yapıldı. Kendilerinden kesilen paralarla yapılan binalara yıllardan beri kira ödeyen üreticiler bu duruma itiraz ediyorlar. Üreticiler, arsanın ve binaların kendilerine tahsis edilmesini talep ediyorlar” dedi.
Tahsisin gerçekleşmesi için üreticilerin imza kampanyası başlattıklarını ve toplanan imzaları yetkili makamlara ilettiklerini ifade edene Birlik Başkanımız Gezgin, “Daha önce süt toplama faaliyeti Milas Köylere Hizmet Götürme Çevre Koruma ve Turizmi Geliştirme Birliği bünyesinde yapıldığı için o zaman için taşınmazlar, Köylere Hizmet Götürme Birliği adına tescil edilmişti. Bu tescil işleminden sonra, taşınmaz üzerinde Süt Toplama ve Mandıra tesisleri inşaatı yapmak için Bayındırlık İskan Müdürlüğü’nden 1998 yılında yapı ruhsatı alındı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından süt üreticilerinden, yani bizlerden kesilen süt paralarıyla bu bina inşa edildi. 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanununun 2005 yılında yürürlüğe girmesi ile Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin süt toplama faaliyetlerini yapamayacağından ilçemizde süt üreticileri tarafından 2007 yılında Milas Süt Üreticileri Birliği kuruldu. Bizler Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden ayrılmış olmamıza ve herhangi bir organik bağımız kalmamasına rağmen, süt üreticileri adına tahsis edilen arsa ve yapılar Köylere Hizmet Götürme Birliği üzerinde kalmaya devam etti. Tesisin parasını veren ve yaptıran süt üreticilerine ait olması gereken binayı kullanabilmek için Köylere Hizmet Götürme Birliği ile kira kontratı yapıldı. Her yıl da ciddi kira bedelleri ödendi ve ödenmeye devam ediliyor” dedi.
Üreticilerin haksızlığa uğratıldığını dile getiren Gezgin, “Üreticilerimiz bu uygulamadan rahatsız. Milas Süt Üreticileri Birliği’ne ait olan bu binanın Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından başkalarına kiraya verilmek istendiği yönünde de duyumlarımız var. Birliğimize ait bulunan Süt Toplama ve Mandıra Tesislerinin mülkiyetinin Milas Süt Üreticileri Birliği’ne devir ve tescilinin sağlanması için gerekli idari prosedürün işletilmesini, tahsis gayesine aykırı olabilecek tasarrufların engellenmesini önlemek için üreticilerimiz bir imza kampanyası başlatmıştı. Kampanya kapsamında toplanan 2 bin 349 imza yetkililere iletildi. Birlik yönetimi olarak bizlerde süreci takip ediyoruz. Sizlerin de bu süreci takip etmezini talep ediyoruz” dedi.
Üreticilerin arsa ve bina sorunlarını dile getirdikten sonra Milas Süt Üreticileri Birliği’nin üye sayısı ile çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Gezgin, “İlçemize bağlı 52 köyde 2 bin 700 civarında üyemiz var. Üye sayımız fazla olduğu için çalışmalarımız da yoğun oluyor. Büyük firmalarla iş yapıyoruz. Prestij açısından binamızın yenilenmesi iyi oldu. Artık Milas’tan topladığımız sütleri, Milas’ta çeşitli ürünlere dönüştürmek istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız var. Bundan sonra hedefimiz Avrupa’ya süt ürünleri satmak” dedi.
Okul sütü projesinin üreticiler ve çocukların sağlığı açısından önemli olduğuna dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Gezgin, “Okullarımızda şu anda sadece ikinci dönemde süt dağıtılıyor. Aslında bu çalışmayı her iki dönemde de yapmalıyız. Çünkü bahar aylarında süt üretimi artıyor. Fakat talep az olduğundan üreticilerimiz sıkıntı yaşıyorlar. Üretimin fazla olduğu dönemlerde bu tür projeler hayata geçirilirse üreticilerimiz de rahatlar” dedi.
Üreticilerden her gün yaklaşık 100 ton süt toplandığını belirten Gezgin, “Köylerimizde süt toplama tankları oluşturduk. Toplanan sütleri burada soğuk zincir sisteminde muhafaza ederek anlaşmalı olduğumuz firmalara teslim ediyoruz” dedi. Gezgin, konuşmasını ham maddelerin pahalı olmasının üreticileri sıkıntıya düşürdüğünü ifade ederek sonlandırdı.



Birlik Başkanımız Gezgin’den, üreticilerin ve birliğin sorunlarını dinleyen Ak Parti Milas İlçe Başkanı Demir, “Süt ve süt ürünleri gibi taze gıdalar, halk sağlığı açısından çok önemli. Birçok ürünün ham maddesi olan sütün sağlıklı bir şekilde soframıza gelmesi için çalışıyorsunuz. Bu işi de gördüğümüz kadarıyla çok iyi yapıyorsunuz. Sorunlarınız çözümü için elimizden geleni yapacağız. Özellikle üreticileriniz için oluşturulan alanın üreticilerinize tahsisi konusunu bizler de takip edeceğiz” dedi.img517933fd02d0c

Bir cevap yazın





İlginizi Çekebilir

  • süt birliği
  • Şubat 5, 2024
Üretime dair her şey bu merkezde…