2. MİLAS TARIM GIDA HAYVANCILIK FUARI ‘NDA YERİMİZİ ALDIK

• Mart 8, 2011

Milas İlçesi Süt Üreticileri Birliği olarak, standımız yine çok sayıda üyelerimiz, örgütsüz üreticiler, yatırımcı, kooperatif ile çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcileri yanısıra birçok vatandaşımıza da evsahipliği yaptı.

İlçemizde düzenlenen 2. Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törenle açıldı.

Toplam 178 firma ve temsilciliğin katıldığı fuar, 5 bin 500 metre karelik TARİŞ Milas 152 No’lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Çırçır Fabrikası’nda görücüye çıktı.
Perşembe ile Pazar günleri arasında açık kalan fuarın açılış törenine Muğla milletvekilleri Fevzi Topuz ve Dr. Ali Arslan, Muğla Valisi Fatih Şahin, Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkan Yardımcısı Nuri Sarman, siyasi parti temsilcileri, İl Genel Meclis üyeleri ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

23 kurum tarafından desteklenen ve üç firmanın da sponsor olduğu fuara katılım sayısının geçen yıla kıyasla yüzde 30 oranında arttığını belirten Expo Link Fuarcılık sahibi Zeki Erdoğan, “Güney Ege’nin en büyüğü konumundaki fuar, ülkenin de en büyüğü yolunda ilerlemektedir” dedi.

Milas Belediye Başkanı ise, “Bu fuar Milas’ın şahlanışı anlamında önemli bir adımdır” diye konuştu. Muğla’nın her yıl ülke ekonomisen 3 milyar lira gelir sağladığını kaydeden Vali Şahin ise şunları kaydetti: “Öyle ürünlerimiz var ki neredeyse Türkiye’deki üretimin yüzde 15’ini temin ediyoruz. Bal, domates, zeytin gibi ürünlere sahibiz. Kültür balıkçılığında da önde gelen bir bölgeyiz.”

fuar1