Milas Süt Birliği’nden Vali Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti

• Temmuz 24, 2020

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Süt Birliği Başkan Yardımcısı Nurettin Pinar ve Milas Süt Birliği Genel Müdürü Soner Güney ile birlikte Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Süt Birliği Başkan Yardımcısı Nurettin Pinar ve Milas Süt Birliği Genel Müdürü Soner Güney, Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Başkan Gezgin, Vali Tavlı’ya çiçek takdim ederek, yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Milas Süt Birliği’nin çalışmaları hakkında Vali Tavlı’ya bilgi veren Başkan Gezgin, “Milas Süt Birliği olarak, çiğ süt üretiminde verim ve kalite artışı için yeni teknoloji ve yöntemleri uygun maliyetlerle üreticimizin hizmetine sunuyoruz. Her koşulda yanında olduğumuz değerli üyelerimizin aile işletmelerindeki süt verimi ve kalitesi, istikrarlı bir şekilde günden güne artış gösteriyor. Birliğimizin kuruluşu olan Birliğim Gıda Kasap ve Şarküteri’de hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyan bir fiyat ve kalite politikasıyla hizmet sunuyoruz. Halkımızdan gelen yoğun talep üzerine 2. şube için çalışmalarımız sürüyor. Milas Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni yatırımımız için yer tahsisini bekliyoruz. Burada Milas’ın sütünü işleyerek tüketime sunmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Milas Süt Birliği’nin ortaya koyduğu katma değer ile her yıl Muğla Kurumlar Vergisi Listesi’ne girmeyi başardığını söyleyen Başkan Gezgin, 3 bin üyesi bulunan Milas Süt Birliği’nin genç çiftçileri de hayvancılığa kazandırdığının altını çizdi.

Tarım ve hayvancılık sektörünün ülke ekonomisine büyük katkı sağladığının ifade eden Vali Tavlı, sektör açısından bu tür çalışmaları ve Milas Süt Birliği’nin OSB’deki yatırımlarını çok değerli bulduğunu kaydetti.

Milas OSB’nin en kısa sürede faaliyete geçmesini temenni eden Vali Tavlı, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, Milas Süt Birliği’ni başarılı çalışmalarından ötürü tebrik etti.

Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.