Başkan Gezgin’den Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlaması

• Temmuz 24, 2020

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Basın Meslek İlkelerinden taviz vermeksizin özverili bir şekilde görevlerini ifa etmeye çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, 1908 yılından bu yana Türk basınında sansürün kaldırılışının miladı olarak kutlanan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın, basın mensuplarının daha demokratik şartlarda ve özgürce görevlerini yapabilmeleri açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

“Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.” diyerek basının ve basın mensuplarının önemine dikkat çeken Başkan Gezgin, “Basın, yazılı ve işitsel, görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile kurumlar ve sivil toplum örgütleri arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. İlçemizdeki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların ilçemizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır.” dedi.

Başkan Gezgin, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü vesilesiyle, başta ilçemizde ve ilimiz genelinde faaliyette bulunan gazete, dergi, radyo, internet ve televizyonlarımız ile ulusal ajans temsilcilerinin oluşturduğu basınımızın kıymetli mensupları olmak üzere; mesai kavramı gözetmeden, Basın Meslek İlkelerinden taviz vermeksizin özverili bir şekilde görevlerini ifa etmeye çalışan tüm basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”