GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI (GEKA)

• Temmuz 9, 2014

Milas Süt Üreticileri Birliği, kaliteli süt üretimin artırılması ve geliştirilmesi için hazırlanan projelere destek amacıyla GEKA’ya başvuru yaptı.

Birlik olarak zamanında tamamladığımız ve başarıyla hayata geçirdiğimiz projemizden bahsetmek istiyorum. Türkiye hayvancılığının önünü açacak, bizlere daha fazla kazanç, tüketiciye daha kaliteli süt ve süt ürünleri sunabilecek projemizden bahsetmek istiyoruz. Projemizin adı “ Soğuk Süt Zinciri ve Süt Kalitesinin Arttırılması” Birlik olarak T.C Güney Ege Kalkınma Ajansına( GEKA) toplam 450.000 TL bedelinde üyelerimizin bulunduğu köyleri kapsayan projemiz 720 Proje içerisinden destek alan 65 proje içerisinden seçilerek bütün kurumlardan onay alarak hak edişini ve projeyi amacına ulaştırmıştır. Bu projeyle birlikte toplam organizasyonumuzda olan sütün % 90 ‘ dan fazlasını soğuk zincire katmış, birliğimiz 15 adet tank ve gerekli alet ve ekipmanı bünyesindeki demirbaş listesine dâhil etmiş bulunmaktadır.