ÇİFTÇİ EĞİTİM SEMİNERİMİZ


  • Ocak 16, 2013

Milas İlçesi Süt Üreticileri Birliği olarak, Milas Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda 15.01.2013 (Dün) üyelerimize ve ilçemizdeki süt üreticilerine yönelik olarak, ‘Süt Sığırcılığında Kârlılığı Etkileyen Faktörler’ konulu seminer düzenledik.

Çalışmakta olduğumuz yem ve süt firmalarının da katkı ve katılımlarıyla “Süt Sığırcılığında Kârlılığı Etkileyen Faktörler” konulu bir eğitim semineri düzenledik. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Alçiçek’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, hayvanların doğru beslenmesi ve süt oranında artışın nasıl sağlanabileceği konularında üreticilerimize bilgiler verildi .


Salondaki üreticilerimize hitaben bir açılış konuşması yapan Başkanımız Ali İhsan Gezgin; “Birlik olarak süt üreticilerinin daha verimli ürün elde etmelerini ve gelirlerini artırmalarını sağlamak amacıyla belirli aralıklarla bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz, ürün miktarımızı ve ürün kalitesini artırmak için sık sık çalışmalarımız oluyor, bugün de böyle bir çalışma yapacağız. Umarım yapılacak olan sunumdan hep beraber faydalanırız” diyerek sunumunu yapmak üzere sözü Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Alçiçek’e bıraktı.


Sunumuna, hayvancılıkta yüksek kârlılık için besleme, yönetim, sağlık ve genetik unsurlarına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek başlayan Prof. Alçiçek, işletmelerde hayvanların beslenmesi ve özellikle silaj yapımında dikkat edilmesi gereken silajın hazırlanmasından, hayvanlara verilmesine kadar olan süreçteki hususlara dair detaylı açıklamalarda bulunarak ; “Hayvancılık işletmelerinde giderlerin % 60-70’i yem giderleridir. Yem maliyetlerinin sürekli kontrol edilmesi gerekir. Sığırlarda, yüksek verim, barınakların uygun olmaması, aşırı sıcak – aşırı soğuk, kötü – dengesiz beslenme, aşılama, boynuz köreltme, doğum ve hastalıklar olarak ön görülen stres faktörlerinin kontrollerine önem verilmeli. Süt inekleri için en uygun sıcaklık 15-25 derecedir. Sıcaklık arttıkça yem tüketimi düşer . “


Seminerimiz Prof. Alçiçek’in sunumunu tamamlamasının ardından, üreticilerimizden gelen soruların yanıtlanması ile sona erdi.

Bir cevap yazın





İlginizi Çekebilir

  • süt birliği
  • Şubat 5, 2024
Üretime dair her şey bu merkezde…