25. SÜT TOPLAMA MERKEZİMİZ AÇILDI

• Mart 3, 2010

Birliğimiz tarafından, Milas’a 50 km uzaklıktaki Çamlıyurt köyünde 25. Süt Toplama Merkezimizi açtık.

Süt Toplama Merkezimize; daha önceden sütlerini Aydın’nın Karpuzlu ilçesine götüren Çamlıyurt, Çallı, Akkovanlık, Ortaköy ve Olukbaşı köyündeki üreticilerimiz sütlerini getirebilecek.
Açılışa; Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanımız Hüseyin Çırak, Birlik Başkan Yardımcımız Ali İhsan Gezgin, Birlik Müdürümüz Ali Akdeniz, Milas Ziraat Odası (MİZO) Başkanı İsmail Atıcı, MİZO Tarımsal Danışmanlık Merkezi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Serdar Baltacı, köy muhtarları ve köylüler katıldı.

Başkanımız Hüseyin Çırak: “Bilindiği gibi burası beş bölgeden oluşuyor. Çamlıyurt’du pilot bölge olarak seçtik ve soğutma merkezini buraya kurduk. Amacımız ise sütün daha kaliteli olması ve üreticinin eline daha fazla para geçmesi. Burası Milas’a bağlı olmasına rağmen sütler Aydın ilçesi olan Karpuzluya veya başka yerlere gidiyordu, üretici bu durum da mağdur oluyordu. O mağduriyeti gidermek için soğuk zincirle sütün daha iyi fiyata ve kaliteli satılması için soğutma tankını buraya kurduk” dedi. Çırak daha sonra sözlerine şöyle devam etti “Sütün kalitelisini artırmak için 36 derecedeki sütün en kısa sürede 4 dereceye düşürülmesi gerekiyor. Süt bakteri üreten bir maddedir. O nedenle süt sağıldıktan sonra en kısa sürede tanka getirilmelidir.” diye konuştu. Başkan Çırak, önümüzdeki günlerde 200 süt üreticisinin bulunduğu Çamovası köyüne de 2 süt tankı konulacağı müjdesini de köylülere verdikten sonra açılış kurdelesi kesilerek 25. twodigitsgame.com Süt Toplama Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

img4b8eb23da29fd