2012 YILI OLAĞAN MALİ GENEL KURULUMUZ


  • Mart 13, 2014

2012 Yılı Olağan Mali Genel Kurulumuzu 08.03.2013 tarihinde Milas Halk Eğitimi Merkezi Toplantı salonunda gerçekleştirdik.




Open in new window

Divanın oluşturulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Milas İlçesi Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, açılış konuşması yapmak üzere kürsüye davet edildi.

Katılımcılara ‘hoş geldiniz’ diyerek konuşmasına başlayan ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak sürdüren Gezgin, “Kadınların ve özellikle bu zor şartlarda sabahın erken saatlerinde kalkarak, tırnakları ile toprağı işleyen ve bir gram süt için canını dişine takarak üretim yapan emekçi, çiftçi kadınlarımızın gününü kutluyorum” dedi ve konuşmasına şöyle devam etti:

“Emeğinin ve alın terinin karşılığını hak ettiği şekilde alamadığını düşündüğüm sektörümüz dünyada ve tabii ki ülkemizde de tarımla uğraşan kesim; yani bizler doğa koşulları ile mücadeleye başlayıp, üretim maliyetleri, pazarlama gibi olumsuz koşullara rağmen ayakta kalmaya ve üretmeye devam etmekteyiz.

Süt sektörü, hepinizin de bildiği gibi bahar aylarında sıkıntılar yaşamakta. Üretimin arttığı, buna karşılık tüketiminin en az olduğu dönem olan bu aylarda sütün satılamadığı, pazarlanan sütün fiyatının çok düşük olduğu ve hatta ödemelerinin yapılmadığı karanlık bir dönemdir. Bunlara ilaveten bölgemizin süt fabrikalarına en uzak noktada olması. Ama bu olumsuzluklara rağmen bizleri vazgeçilmez kılan ürettiğimiz sütün kalitesi. Bu kaliteye ulaşmak için zaman zaman sizlere çeşitli eğitimler verildi. Kontrol ve analizler yapıldı. Bu süreçte sizler de büyük sıkıntılar çektiniz. Ve bu sıkıntılı günlerde bizlere gönül bırakmış olabilirsiniz. Bizler gelecekte bu sıkıntıları yaşamamak için bu uygulamaları sizler için yaptık.

Eski günleri birlikte hatırlayalım. Süt parası alamıyorduk. Bayramlarda 3-5 gün süt alınmazdı. Bahar aylarında haftada en az 2-3 gün dinlendirme yapılırdı. Süt fiyatları geri çekilirdi.

Bu sorunları aşmada üyelerimizin sonsuz güveni ve desteği ile kötü günleri geride bıraktık.”

Yaşanan olumsuzluklara rağmen birlik olmanın gücüyle yaptıkları çalışmaları dile getiren Gezgin, “Kendi binamız yoktu. Binbir emekle Milas’ta yaptırdığımız yeni hizmet binamız sizlerin de katılımıyla hizmete açıldı. Baharlı Sanayinde 5 ayrı dükkân birleştirilerek 500 metrekare bağımsız bölümde süt, yem ve çiftlik ürünleri depomuzu faaliyete geçirdik. Birliğimizin siz değerli üyelerine daha iyi hizmet vermek için 2 adet süt toplama ve servis işleri için kamyonet ve araç üstü tank aldık. Kurumsallığımızı perçinleştirmek için ISO 9001 ve ISO 22000 belgelerini alarak, hizmet ve gıda güvenliği konularında kalitemizi artırdık. GEKA Projesi’ni 2012 yılında tamamlayarak 150 bin TL’lik hibe ile birliğimize soğutma tankı, süt alım ekipmanları ve makineler kazandırdık” dedi.

Konuşmasının son bölümünde hedefleriyle ilgili bilgiler veren Gezgin, “Üyelerimizin üretmiş olduğu Buğday, Arpa, Mısır gibi tahıllara iyi bir pazar bulmak için proje hazırlıyoruz. Yine bu projeyle ilgili olarak % 50 hibe ile Tahıl Kurutma Ünitesini de siz değerli üreticilerimizin hizmetine sunmak için projemizi başlatmış bulunmaktayız. Kendi mandıramızı kurmak, kendi yemimizi üretmek hedefindeyiz” dedi ve genel kurulun tüm süt üreticilerine ve bölge hayvancılığına hayırlı olması dileğinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Birlik Başkanı Gezgin’in yapmış olduğu konuşmanın ardından gündem maddelerine geçildi. Bilânço ve Gelir Gider Cetvelleri de okunup görüşülüldükten sonra, 2013 yılı tahmini bütçesi görüşüldü. Yeni kayıt yaptıracak tüzel ve gerçek kişiler için üyelik giriş aidatı, eski üyeler için yıllık aidatlar belirlendi.

MALİ2 MALİ1

Bir cevap yazın





İlginizi Çekebilir

  • süt birliği
  • Şubat 5, 2024
Üretime dair her şey bu merkezde…