SÜT BİRLİĞİNDEN KALİTELİ SİLAJ YAPIMI EĞİTİMLERİ

• Temmuz 9, 2014

Milas Süt Birliği olarak değişik zaman aralıklarında üreticileri bilinçlendirmek ve bilgi paylaşımında bulunmak üzere düzenlenen eğitim seminerlere “Silaj Yapımı ve Önemi” konulu, Silaj yapımında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?, Ne şekilde hazırlanması gerekir?, Silaj yapımı ve korumasında dikkat edilmesi gereken şartlar nelerdir?, Silaj kalitesinin süt kalitesine etkileri nelerdir? başlıklarıyla özetlenebilecek “Çiftçi Eğitim Seminerleri” düzenlenmeye devam edildi.

Sunuma katılımcı olarak Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet ALÇİÇEK ve Pınar Süt Aydın-Denizli-Muğla Bölgesi Çiğ Süt Geliştirme Bölümü Yöneticisi Ziraat Mühendisi Zooteknist Pınar TEKİN katıldı.
İlk seminer 02.09.2013 tarihinde Dörtyol’ daki köy kahvesinde açık alanda hazırlanan seminer alanına çevre köyler olan; Balcılar, Kısırlar, Hasanlar, Söğütçük, Alaçam, Çamköy, İkizköy, Beyciler, Karacahisar ve Kuzyaka köylerinden gelen üreticiler katıldı.
İkinci seminer 03.09.2013 tarihinde Milas Belediyesi Evlendirme Salonunda yapıldı. Seminere; Baharlı, Bahçe, Ağaçlıhöyük, Gökçeler, Çamovalı, Koru, Akyol, Yaka, Ekinanbarı, Kırcağız, Kızılcayıkık, Bahçeburun, Çınarlı, Çomakdağ Kızılağaç, Epçe, Kafaca, Dibekdere, İçme, Damlıboğaz, Yaşyer ve Avşar köyleri başta olmak üzere diğer çevre köylerden gelen çok sayıda üreticiler katıldı.
Üçüncü Seminer 04.09.2013 tarihinde Kemikler Köyü Mevkiinde bulunan Gülbahçe Restaurant’ da yapıldı. Bu seminere Dörttepe, Meşelik, Boğaziçi, Hasanbağ, Sığırtmaç, Kemikler ve Güllük bölgesi üreticilerinin katılımları yoğunluktaydı.
Dördüncü seminer 05.09.2013 tarihinde Türbe Ortaköy Köy Kahvesi’ nde yapıldı. Ortaköy, Çamlıyurt, Çallı, Akkovanlık ve Olukbaşı köylerindeki üreticilerin katılımı ile gerçekleşti.
Beşinci ve sonuncu seminer ise 07.09.2013 tarihinde Selimiye Belediye Düğün Salonu’ nda yapıldı. Selimiye, Ekindere, Danişment, Ovakışlacık, Karakuyu, Köşk, Kızılcakuyu köylerinden gelen üreticilere hitaben yapıldı.
Eğitim seminerlerinin genelinde hedeflenenin üzerinde katılım gerçekleşti. Sunumların sonunda çok sayıdaki üreticinin konuya duyarlı ve ilgili olduğu katılımcılara sordukları sorularla daha da açık şekilde görüldü.

toplanti1