Süt Birliği çalışanlarına İSG Eğitimi ve Mesleki Eğitim verildi

Milas Süt Birliği, çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimi ile Mesleki Eğitim çalışması düzenledi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimine; Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Süt Birliği Başkan Yardımcısı Nurettin Pinar, Milas Süt Birliği Genel Müdürü Ali Akdeniz ve Birlik çalışanları katıldı.
Milas Süt Birliği’nin çalışma alanlarında iş sağlığının ve güvenliğinin sağlanmasını amaçlayan eğitimde; meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenler ile ilkyardım konularıyla ilgili sağlık konularında bilgiler verildi.
Eğitimde iş kazalarının büyük oranda önlenebileceğini belirten İSG uzmanları, temel iş güvenliği, kişisel koruyucu donanımlar, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı ve benzeri konularda katılımcılara bilinmesi gerekenler hakkında sunumlar yaptı.
Eğitim, katılımcıların teste tabii tutulmasıyla tamamlandı. Eğitimlerin ardından Birlik çalışanlarına, gezici sağlık aracı ile sağlık taraması yapıldı.
Katılımcılara çalışma alanlarına yönelik, mesleki eğitim çalışması da yapıldı.
“EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZI İNSAN OLARAK GÖRÜYORUZ”
Eğitim çalışmasına katılan Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, iş sağlığı ve güvenliğinin her zaman birinci öncelik olduğuna dikkat çekerek, “İnsanı en değerli varlığımız olarak görüyoruz. Birlik çalışanlarımıza bu konuda gösterdikleri dikkat ve özen için teşekkür ediyorum.” dedi.
Milas Süt Birliği’nin üyeleriyle ve çalışanlarıyla dev bir aile olduğunu, bu ailenin her bir ferdinin de çok değerli olduğunu ifade eden Başkan Gezgin, “Birlik olarak, ortak hedefler etrafında bir birimize kenetlerek bu günlere geldik. Bu başarı hikayesinde hepimizin bir payı var. Siz çalışanlarımız da bu başarı hikayesinde büyük önem taşıyorsunuz. İSG ve mesleki eğitimlerle daha donanımlı oldunuz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.” diye konuştu.