Minik öğrenciler babalarıyla yoğurt yaptı

• Şubat 27, 2020

Milas Gümüşlük Anaokulu’nda sürdürülen “Babam Mutfakta Projesi” kapsamında Milas Süt Birliği’nin katkılarıyla süt üretimini deneyimleyen minik öğrenciler, Milas Birliğim Gıda’da sütmatikten günlük çiğ süt alarak babalarıyla yoğurt yaptı.

Milas Gümüşlük Anaokulu, babaların çocuğun eğitim sürecine aktif olarak katılımını sağlamak amacıyla Babam Mutfakta Projesi’ni hayata geçirdi.

Milas Süt Birliği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen Babam Mutfakta Projesi etkinliğinde, minik öğrenciler ilk önce ilçeye bağlı Ekinanbarı Mahallesi’ndeki Milas Süt Birliği üyesi üretici Serdar Atabey’in aile işletmesini ziyaret ettiler.

Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Süt Birliği Genel Müdürü Soner Güney, Muhasip Üye Mustafa Güder ve Atabey ailesi tarafından karşılanan minik öğrenciler, çiftlikteki süt üretimi aşamaları ve hayvanların bakımı hakkında bilgi aldı.

Milas Gümüşlük Anaokulu Müdürü Seden Yavuz ve sınıf öğretmenleriyle birlikte çiftliği gezen minik öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çekilerek, inekleri ve buzağıları sevdi.

SAĞLIK İÇİN SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETMELİYİZ

Minik öğrencilerle yakından ilgilenen Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, “Ülkemizde kişi başına yıllık yaklaşık 30 litre süt tüketilirken, Avrupa’da kişi başına ortalama 60 litre süt tüketiliyor. Milas Süt Birliği olarak şenlik havasında gerçekleştirdiğimiz Dünya Süt Günü kutlamalarımızın, okullardaki bu gibi projelerimizin, buzağı yarışmalarımızın amacı sağlıklı yaşam için vatandaşlarımızın özellikle çocuklarımızın süt ve süt ürünleri tüketimini artırmaktır. Hem üreticimizi hem de tüketicimizi koruyan bir misyonla Milas Birliğim Gıda Kasap ve Şarküterimizde hastalıktan ari çiftliklerimizden temin ettiğimiz günlük çiğ sütü, soğuk zinciri bozmadan el değmeden sütmatikle, tüketicilerimize güvenle sunuyoruz. ” diye konuştu.

SÜTMATİKTEN GÜNLÜK SÜT ALIP YOĞURT YAPTILAR

Çiftlik ziyaretinin ardından Milas Birliğim Gıda Kasap ve Şarküteri’ye gelen minik öğrenciler, öğretmenleriyle sütmatikten günlük çiğ süt aldı. Okulda pişirilen süt, ardından kavanozlara konularak babaların katılımıyla öğrencilerle birlikte yoğurt yapıldı.

Renkli görüntülere sahne olan etkinliğine katılan Milas Süt Birliği Başkan Yardımcısı Nurettin Pinar ve Milas Süt Birliği Genel Müdürü Soner Güney burada gerçekleştirdikleri sunumda sütün ve süt ürünlerinin beslenmedeki önemine dikkat çekti.

Etkinlikte çocuklarıyla unutulmaz anlar yaşayan babalara, katılım belgesi takdim edildi.

Babam Mutfakta Projesi’nin en renkli etkinliklerinden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Milas Gümüşlük Anaokulu Müdürü Seden Yavuz, “Okul öncesi eğitim dönemini oluşturan yıllar, çocuğun gelişiminde ailenin en etkili olduğu dönemdir. Bu dönemde anne ve babaya pek çok görev düşer. Bu görevlerden söz edilirken genellikle annenin rolü üzerinde durulur. Ancak yapılan bilimsel araştırmalar, anne kadar babanın da bu konuda önemli görevleri bulunduğunu gösteriyor. Babalar ile çocuklarının etkin ve verimli vakit geçirebilmeleri için bu projeyi başlattık. Renkli etkinliklerle de devam ediyoruz. Bu konuda duyarlı davranan babalarımıza, proje ekibimizde yer alan herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yavuz, projeye katkı sunan Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin’ne, Birlik üyesi üreticilere, kurum personeline teşekkür etti.

Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.