Birlik dev projede inşaat aşamasına geldi

Milas Süt Birliği’nin OSB’deki Süt İşleme Tesisi için proje ve ruhsat işlemlerinin tamamlandığını duyuran Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, tesis inşasını biran önce tamamlayarak, Birlik üyelerinin ürettiği sütü ve eti işlenmiş ürün haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Milas Süt Birliği’nin Milas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) Süt İşleme Tesisi için hafriyat ve tesviye, duvar örme çalışması bir süre önce tamamlandı. Ardından 13 bin 500 metrekarelik alan için proje ve ruhsat işlemlerine geçildi. Proje ve ruhsat işlemlerinin de tamamlanmasıyla inşaat aşamasına gelindi.
Milas Süt Birliği’nin Milas OSB’deki dev yatırımı hakkında bilgi veren Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Süt İşleme Tesisi yapım çalışmalarının sorunsuz şekilde gittiğini ve inşaat çalışmaları için gün saydıklarını söyledi. Milas Süt Birliği’nin Süt İşleme Tesisi çalışmalarının OSB’de ilk başlayan çalışmalardan olduğunu ifade eden Başkan Gezgin, Milas Süt Birliği için tarihi günlerin yaşandığını belirterek, “Kendi markamızla, kendi ürettiğimiz sütten, etten işlenmiş ürünlerimizi yapmak için Süt İşleme Tesisimizin inşasını hızla bitirmeyi hedefliyoruz. Milas Süt Birliği üyelerimizin ürettiği sütten ayran, yoğurt, tereyağı gibi süt ürünleri ve yine üyelerimizin ürettiği etten de sucuk, salam gibi et ürünleri üreterek Milas markası ile tüketime sunacağız.” dedi.
DEV TESİSTE BÜYÜK KATMA DEĞER
Tesisin tamamlanıp faaliyete geçmesi ile ekonomiye olduğu gibi istihdama da katkı sunacağını söyleyen Başkan Gezgin, üreticinin ürününe değer katıp tüketicilere de tesiste üretilecek olan Milas markalı ürünlerle hizmet vereceklerini söyledi.
Tesisin faaliyete geçtikten sonra Milas ekonomisi için önemli bir yere geleceğini belirten Başkan Gezgin, “13 bin 500 metrekarelik alanda inşa edeceğimiz tesisimizde, üyelerimizin ürettiği sütü, eti ürüne dönüştürerek, kendi markamızla tüketime sunarak büyük bir katma değer üreteceğiz. Ayrıca bu tesisimizde Milas istihdamına da katkı sunacağız. Üreticilerimize hizmet götürmek, tüketicilerimize kaliteli ürünler sunmak için çalışıyoruz.” diye konuştu.