80 mahallede yıllık 10 bin buzağı ücretsiz küpelenecek

• Şubat 27, 2020

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ile imzaladıkları protokol kapsamında, Milas’ta 80 mahalledeki Milas Süt Birliği üyelerinin buzağılarını ücretsiz olarak küpelemek ve kayıt yapmak için büyük bir sorumluluk aldıklarını, bu hizmetle birlikte üreticilerin buzağı desteğinde kayıpsız yararlanacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünün Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği dâhilinde, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ve Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin arasında protokol imzalandı.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas’ta Birlik üyesi üreticilerin buzağılarının küpeleme ve kayıt işleminin Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Milas Süt Birliği’ne devriyle ilgili basın açıklaması yaptı.

SÜT ÜRETİCİLERİ DEVLET DESTEĞİNDEN KAYIPSIZ YARARLANACAK

Milas Süt Birliği Başkan Yardımcısı Nurettin Pinar ve Milas Süt Birliği Genel Müdürü Soner Güney’in de bulunduğu toplantıda gazetecilere konuyla ilgili bilgi veren Başkan Gezgin, Muğla genelinde en fazla büyük baş hayvan varlığının bulunduğu ilçelerden olan Milas’ta, kırsaldaki dağınık yerleşme sebebiyle ve coğrafi faktörler nedeniyle ekiplerin, buzağı küpeleme ve kayıt işlemlerinde aksaklıklar yaşandığını, bu durumun da süt üreticilerinin devletin verdiği buzağı desteklemelerinden istenilen ölçüde faydalanmasını engellediğini anlattı.

Saha incelemelerinin ve süt üreticilerinden gelen talebin ardından Milas Süt Birliği olarak küpeleme ve kayıt konusunda gerekli planlamayı yaptıklarını ve Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bu konuda talepte bulunduklarını söyleyen Başkan Gezgin, “Küpeleme ve kayıt devri talebimiz, Muğla Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Barış Saylak tarafından olumlu karşılandı ve uygun görüş belirtilmesinin ardından protokol imzaladık. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Muğla Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Barış Saylak’a ve katkı sunan kurum personeline süt üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“YILLIK 10 BİN BUZAĞI KÜPELEYİP KAYDINI YAPACAĞIZ”

3 bin üyesi bulunan Milas Süt Birliği’nin üyelerine ücretsiz olarak 80 mahallede küpeleme ve kayıt hizmeti sunacaklarını anlatan Başkan Gezgin, “Üreticilerimizin gündemindeki bir sorunu çözmek adına büyük bir sorumluluk aldık. Yıllık yaklaşık 10 bine yakın buzağıyı küpeleyerek, sorunsuz bir şekilde zamanında kaydını yaparak, devlet desteğinin istenilen düzeyde verilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Küpeleme ve kayıt işlemlerinin birliğimize devrinin hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek, gerekli hazırlıklarının tamamlanmasının ardından sahaya inerek Birlik üyelerinin yanı sıra bu hizmet verecekleri mahallelerde süt üretimi yapan diğer üreticilere de talep dahilinde küpeleme ve kayıt hizmeti vereceklerini belirtti.