“YEREL BASIN KURULUŞLARI TOPLUMUN HER KESİMİ TARAFINDAN DESTEKLENMELİ”

• Ocak 11, 2019

Milas Süt Üreticileri Birliği yöneticileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçedeki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Pasta keserek basın mensuplarının anlamlı günlerini kutlayan Birlik Başkanı Ali İhsan Gezgin, yerel basının önemine vurgu yaparak; “Yerel basın kuruluşları toplumun her kesimi tarafından desteklenmeli” dedi.

Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas’ta görev yapan gazetecileri makamında ağırlayarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Gazeteciliğin, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleği olduğunu ve bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğine dikkat çeken Başkan Gezgin, “Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile kurumlar ve sivil toplum örgütleri arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. İlçemizdeki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların ilçemizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır” dedi.

Milas’ta yayın yapan yerel gazete, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının Milas temsilcileri başta olmak üzere üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle görev yapan tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutladığını ifade eden Başkan Gezgin, davete katılan gazetecilerle Birliğin plan – projeleri ile ilgili ve genel olarak ‘süt’ üzerine sohbette bulunarak Birliğin başarısının artmasında Milas’taki gazetecilerin büyük desteğinin olduğunu söyleyerek basın mensuplarına teşekkür etti.

Milas gündemindeki konular hakkında da görüş alışverişinde bulunulan etkinlik günün anısına pasta kesimi ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu.