- Hoşgeldiniz - Sitemizde 7 Kategoride 113 İçerik Bulunuyor.

Birliğimizden Haberler

TARIM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

21 Ağustos 2017 - 554 kez okunmuş
Ana Sayfa » Birliğimizden Haberler » TARIM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
TARIM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Muğla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde ‘Proje Birimimizi Kuruyoruz, Kapasitemizi Artırıyoruz’ projesi hazırlandı.

GEKA tarafından kabul edilen proje kapsamında “Proje Döngüsü Yönetimi ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı (PCM) Eğitimi” İl Müdürlüğünde üç ve her İlçe Müdürlüğünden bir olmak üzere toplam 16 teknik personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim çalışmaları kapsamında ilçemizde Mylasa 48 Restaurant’ta analiz toplantısı düzenlendi. Zeytincilik, hayvancılık, arıcılık, tıbbi aromatik bitkiler ve su ürünleri gibi alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum örgütü yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla yapılan sorun analizi çalışması, Milas’ın temel sorunlarına çözüm olacak bir çalışma ortaya çıkmasını sağladı.

Milas Süt Birliği’ni temsilen toplantıya katılan Süt Birliği Genel Müdürü Soner Güney, hayvancılık ve süt sektörünün en büyük sorununun maliyet oranlarının yüksekliği olduğunu belirtti. Maliyetleri düşürmek amacıyla birlik olarak girişimlerde bulunduklarını belirten Güney, Birliğin üreticilere yönelik gerçekleştirdiği “Kendi Yemini Kendin Yap” projesini örnek olarak gösterdi.

Milas’taki sektör sorunları tespiti ve çözüm önerileri konusunda yapılan toplantıya katılan İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, sektör paydaşları ile konular üzerinde bilgi alış verişinde bulundu.

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

İlgili Terimler :