“KENDİ YEMİNİ KENDİN YAP PROJESİ”

• Temmuz 9, 2014

Milas Süt Üreticileri Birliği tarafından hazırlanan “Kendi Yemini Kendin Yap” projesiyle yem maliyetinde fabrika yemine göre yüzde 40 daha fazla tasarruf edilmesi hedefleniyor.

Tarımsal ekonominin temeli olan hayvancılığın en önemli girdilerinden yüzde 60’nı oluşturan hayvan yemi, ülke ekonomisi ve üreticilerimizin karlılığı için büyük önem arz etmektedir. “Kendi Yemini Kendin Yap Projesi” ile üreticilerimizin hayvan besleme maliyetini düşürerek ekonomik katkı sağlamayı hedefliyoruz. Üretici zaten arpa, mısır, buğday, çavdar, yulaf gibi tahılları üretiyor. Bu ürünleri bir yem kırma ve karıştırma makinesi vasıtası ile yeme çevirmek çok kolay. Çiftçi kendi yemini yaptığı takdirde, yem maliyetinin fabrika yemine göre en az yüzde 20 daha ucuza elde edilecek. Devamlı taze yem yapılacağı için aflotoksin riski olmayacak. Hayvanın ihtiyacı olan protein, enerji, vitamin ve mineral değerleri tam olarak verilecektir.

YEM