14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİMİZ

• Mayıs 15, 2013

Birliğimiz, Milas Ziraat Odası, Tariş Pamuk Kooperatifi ve Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi, Bodrum ve Milas Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği ile Milas İç Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği ile beraber ortaklaşa 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla etkinlikler düzenledik.

14 Mayıs Çiftçiler Günü etkinliğimiz 12.30’da Atatürk Anıtı’na Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı’nın Milas Çiftçileri adına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Milas Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Sağlıcak, 23. Dönem Muğla Milletvekili ve Muğla Büyükşehir Belediye Aday Adayı Fevzi Topuz’un yanı sıra, AK Parti Milas İlçe Başkanı Av. Bülent Demir ve Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve Yönetim Kurulu üyeleri, çok sayıda muhtar ve çiftçilerimiz katıldı.

Etkinliğin ikinci bölümü saat 13.00’de Milas Belediye Evlendirme ve Düğün Salonu’nda İsmail Atıcı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. Atıcı, “Nasıl ki işçilerin bayramı 1 Mayıs ise Çiftçinin bayramı da 14 Mayıs’tır” dedi.

Panel daha sonra Panel Moderatörlüğünü yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas MYO Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yardımcı Doç.Dr. Figen ÇUKUR’un açılış konuşmasıyla devam etti.
Konuşmaların ardından Hayvancılık konulu panel gerçekleştirildi. 2 bölümden oluşan panele 19 Mayıs Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Döllenme ve Suni Tohumlama Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr. Muzaffer Çelebi ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Yemler ve Hayvan Besleme Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet Alçiçek panelist olarak katıldılar ve kendi branşları ile ilgili üreticilerimize hazırladıkları sunumları aktardılar. Sunumlardan sonra üreticilerin sorularına verdikleri cevaplarla üreticilerimizin daha verimli hayvancılık yapmaları konusunda bilgilerini paylaştılar.

Panel sonrası başkanımız Ali İhsan GEZGİN, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’ nü kutlayarak, etkinliğimize katılan panelist, misafir ve üreticilerimize teşekkür etti. Üreticilerimizin daha verimli şekilde kazanç sağlamaları için bu tür etkinliklerin daha sık ve kapsamlı şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Etkinliğe katılan 40 çiftçiye çekiliş usulü çeşitli hediyelerin verilmesi ile etkinliğimiz sona erdi.

65628_519759201416135_1177164047_n